Luisa´s dagligdag

”Jeg er 27 år og er supernumeraria i Opus Dei. Jeg arbejder som ernæringsekspert på et hospital. Hver dag på vej til arbejde fortæller jeg min ’beretning’ til Gud”. Sådan er Luisa Elena Villamizar´s dagligdag.

Luisa Elena Villamizar er næringsekspert på et hospital i Caracas.

”Jeg er næringsekspert og arbejder på det kliniske hospital i Caracas tre dage om ugen. De andre to dage har jeg privat konsultation.

Jeg er 27 år og har været supernumeraria i Opus Dei fra for 5 år siden.”

Hvordan går en normal dag for dig?

Jeg står op kl. 5:30, takker Gud for den nye dag og ofrer Ham den. Så tager jeg min computer, mine bøger, min uniform, og min madpakke med, da jeg ikke kommer hjem igen før om aftenen.

På vej til arbejde beder jeg en stund: en stund med ”samtale” med Gud og med Jomfru Maria. Jeg fortæller dem min ”beretning”! Når jeg har en lille pause beder jeg Rosenkransen til Jomfru Maria og jeg bestræber mig for at gå til den hellige messe i Hospitalets kapel.

Og når du kommer på arbejde?

Dagen flyver afsted med at se patienter! Det at du hilser på dem og lærer deres navne gør en stor forskel, og de belønner dig for det. Jeg prøver at være gode venner med dem, der arbejder med mig ved at bekymre mig for dem. Jeg forestiller mig, at alt det er noget, som Gud synes om og som gør mit arbejde mere rart.

I weekenden samler jeg kræfter. Jeg bruger tiden sammen med min familie, tager på stranden, spiser ude og ser mine venner.

På hvilken måde hjælper det dig at være medlem af Opus Dei?

Det hjælper mig i mit engagement i kirken. I Opus Dei har jeg lært at bede for kirken og ”at være kirke” hvor jeg end befinder mig. Mit engagement i Prælaturet består i at kæmpe for at leve i dens ånd: dvs. at søge Gud i daglidagen.

Prælaturet forpligter sig til at give mig spirituel uddannelse, og det konstaterer jeg hver dag.

Hvordan er din familie?

Vi er en familie med seks søskende, som lever med små midler. Mine forældre har måttet gøre en stor indsats for at få os godt i vej: jeg er Gud taknemlig for deres gode eksempel.